Supermarktvastgoedcongres 2015

Supermarktvastgoedcongres 2015

Op dinsdag 17 november 2015 vond voor de vierde keer op rij het Supermarktvastgoedcongres plaats in Houten. Congresthema was “Blurring”. Ruim 120 professionals in supermarkten en vastgoed waren aanwezig om te luisteren (en vooral ook kijken) naar de inspirerende lezing van Pim van den Berg over dit thema. Dankzij zijn internationale observaties en enorme hoeveelheid foto’s, zette Pim van den Berg dit thema op een bijzondere manier neer. Daarna werden de beelden van Pim in perspectief gezet door een buitengewoon helder betoog van Jan-Willem Grievink over trends in food en zijn visie op de toekomstige ontwikkeling van supermarkten en de manier waarop zij om zouden moeten gaan met “Blurring”. Er blijkt nog een hoop werk aan de winkel om een overgang te bewerkstelligen waar supermarkten hun klant meer als gast benaderen.

Na de netwerkbreak volgde een ronde tafel gesprek o.l.v. dagvoorzitter Jeroen Verwaaijen met Tjerk van Leusden (SuperVastgoed), Brigit Gerritse (NRW) en Sascha Stavenuiter (FORT Advocaten). In dit gesprek kwam het toenemend belang van supermarkten aan de orde bij de herstructureringsopgave van verouderde winkelcentra, niet alleen als commerciële aanjager, maar ook als partij die in staat is te verbinden met de buurt. Kortom, een sleutelrol voor supermarkten: zowel in termen van vastgoedrendement als maatschappelijk rendement!

IMAG1445       foto uitreiking

De uitverkiezing “mooiste supermarkt van Nederland” vormde het sluitstuk van het congres. Niet eerder was de uitverkiezing zo spannend en de kwaliteit van de inzendingen zo hoog. De Plus in Blerick werd door juryvoorzitter Aart Jan van Duren onthuld als de winnaar van de uitverkiezing in 2015! Het platform Supermarkt & Ruimte kijkt terug op een geslaagd congres waar vrijwel alle supermarkten acte de presence gaven. Dit maakte ook deze editie tot een bijzondere bijeenkomst met veel nieuwe inzichten en veel nieuwe ontmoetingen dankzij een gezellige netwerkborrel ter afsluiting.

Graag tot ziens op het Supermarktvastgoedcongres 2016!

Klik hier voor de deelnemerslijst van het Supermarktvastgoedcongres 2015

Klik hier voor het persbericht met juryrapport van de winnaar van de uitverkiezing “mooiste nieuwe supermarkt van Nederland”