Congres

Congres

Supermarkt-
vastgoedcongres 2023

‘Future proof!’

Dat is het thema dit jaar van het Supermarktvastgoedcongres dat op donderdag 9 november 2023 voor de twaalfde keer wordt gehouden. Hoe toekomstbestendig is supermarktvastgoed? En wat is dat nu precies, een toekomstbestendige supermarktlocatie. Wat hebben formules nodig om een moderne supermarkt rendabel te kunnen exploiteren? Wat vraagt de consument en hoe kunnen formules daar op inspelen? Wat betekent dit voor de ruimtevraag in termen van schaalgrootte (winkelvloeroppervlak)? Het belang van duurzaamheid en circulariteit wordt steeds groter maar welke impact kunnen we daarvan verwachten?

Wat betekenen nieuwe ontwikkelingen in vestigingsgedrag van supermarkten en opkomende trends als die van duurzaamheid en circulariteit voor het Nederlandse supermarktlandschap en dan in het bijzonder voor de ontwikkeling van supermarktlocaties en het investeren in supermarktvastgoed?

Alle reden dus om de economie als thema te kiezen voor het Supermarktvastgoedcongres 2023. Dagvoorzitter is Rupert Parker Brady. Onder zijn professionele begeleiding komen diverse sprekers aan het woord. Gerard Zandbergen (directeur bij Locatus) zal relevante trends en ontwikkelingen in het fysieke supermarktaanbod en de impact daarvan op het supermarktsegment duiden met een outlook richting 2030. Woningbouwontwikkelingen en actuele data over ‘online boodschappen’ doen komen eveneens aan de orde.

Ook deze editie staat er een formule op het podium. Deze keer is dat de formule Hoogvliet. Riny Kouwer (directeur Hoogvliet Beheer) zal nader ingaan op de vastgoedstrategie van Hoogvliet Beheer en vooral wat dit betekent voor keuzes in nieuwe locaties maar ook bestaande vestigingspunten.

Na de netwerkbreak pakken we een thema op dat de komende jaren enorm belangrijk gaat worden in het winkelvastgoed en zeker niet in de laatste plaats voor supermarktvastgoed: duurzaamheid en circulariteit. Frans Beckers (oprichter van FBBasic) gaat op unieke wijze in op de relatie tussen circulariteit van een supermarkt en de impact daarvan op de waarde van het vastgoed. Na zijn presentatie gaat dagvoorzitter Rupert Parker Brady niet alleen met hem in gesprek, maar ook met bevlogen professionals Gerard Pruijn (Retail Bouw Management) en Jumbo-ondernemer Niek Leussink (Leussink Retail Groep), die met ‘zijn’ Jumbo in Goor niet alleen in 2021 glansrijk de uitverkiezing “Mooiste nieuwe supermarkt van Nederland” won, maar met deze supermarkt als voorbeeld voor de sector indrukwekkend hoge ogen gooit waar het gaat om duurzaamheid en circulariteit.

Traditiegetrouw vormt de verkiezing ‘Mooiste nieuwe supermarkt van Nederland’ een belangrijk hoogtepunt van het congres. Dit jaar strijden de formules Jumbo, Albert Heijn, Plus, Dirk van den Broek en Vomar om deze inmiddels felbegeerde titel. Het jurytraject loopt en de genomineerde supermarkten zullen op 25 september a.s. bekend worden gemaakt. De supermarkten worden tijdens het congres uitgebreid gepresenteerd en aansluitend zal juryvoorzitter Ellen Tak-Zwetheul de winnaar bekend maken.

Het Supermarktvastgoedcongres zal worden afgesloten met een vrolijke afsluiting als opmaat naar de borrel.

Aftermovie Supermarktvastgoedcongres 2022


Praktische informatie

Datum en tijd

Donderdag 9 november 2023
van 13.00 tot circa 17.30 uur

Locatie

Hotel Oostzaan

Kosten

€ 450,- excl. BTW, per persoon

Programma

13.00 uur

Ontvangst met koffie en thee

13.30 uur

Welkomstwoord dagvoorzitter
Rupert Parker Brady

13.45 uur

Gerard Zandbergen (directeur Locatus)

14.15 uur

Riny Kouwer (directeur Hoogvliet Beheer)

15.00 uur

Netwerkbreak

15.30 uur

Frans Beckers (directeur FBBasic en samenwerkingspartner van Retail Bouw Management) met aansluitend een interview o.l.v. Rupert Parker Brady met Gerard Pruijn (Retail Bouw Management) en Niek Leussink (Jumbo-ondernemer met Leussink Retail Groep).

16.15 uur

Verkiezing ‘Mooiste Nieuwe Supermarkt van Nederland 2023’

16.45 uur

Vrolijke afsluiting

17.00 uur

Netwerkborrel