Supermarktvastgoed in perspectief!

Supermarktvastgoed in perspectief!

Supermarkten zijn niet alleen belangrijke aankoopplaatsen voor levensmiddelen, maar voor beleggers is supermarktvastgoed belangrijk in hun beleggingsportefeuille. Twee (zeer) recente onderzoeken tonen dit aan. Deze twee onderzoeken staan centraal in een nieuwe expertmeeting van Supermarkt & Ruimte op donderdag 5 maart a.s. in Hotel Houten.

In zijn MSRE-scriptie (augustus 2019) onderzoekt Thijs Huis in het Veld (Senior Ontwikkelingsmanager bij AM) welke factoren bepalend zijn in de waarde van supermarktbeleggingen. Tijdens de expertmeeting zal Thijs zijn onderzoek presenteren en laten zien welke determinanten in welke mate bepalend zijn voor het rendement van supermarktvastgoed.

Colliers International heeft recent een onderzoeksrapport gepubliceerd met een studie naar 632 wijkwinkelcentra in Nederland. Belangrijke conclusie is dat de toekomst van deze vastgoedcategorie er positief uit ziet. De leegstand is relatief laag en met name wijkcentra waar een (full) service supermarkt wordt geflankeerd door een supermarkt uit het lagere segment, doen het goed. In het onderzoek worden de 632 centra verdeeld in topcentra (33%), kanscentra (48%), risicocentra (13%) en probleemcentra (ruim 5%). Alexandra Rosian (Assiocate Director Retail Capital Markets bij Colliers International) zal het onderzoek samen met Martijn Pustjens (Research Consultant bij Colliers International) tijdens de expertmeeting nader toelichten. Klik hier voor meer informatie over dit onderzoek.

Zoals altijd is er tijdens de expertmeeting (25-30 deelnemers) volop ruimte voor interactie en discussie. Verder biedt de sessie gelegenheid om te netwerken tijdens de break en afsluitende borrel.

  • Wanneer: donderdag 5 maart 2020
  • Waar: Hotel Houten
  • Hoe laat: ontvangst 13.30 uur, start programma 14.00 uur, break 15.00 uur en netwerkborrel 17.00 uur.
  • Kosten voor deelname bedragen € 149,- (excl. BTW) per persoon. Klik hier voor overige deelnamevoorwaarden.
  • Aanmelden kan via info@supermarktenruimte.nl o.v.v. naam- en bedrijfsgegevens