Symposium ‘Juridische blik op Supermarktvastgoed’

Events

Symposium ‘Juridische blik op Supermarktvastgoed’

Op donderdag 21 september a.s. organiseert Supermarkt & Ruimte het symposium “Supermarktvastgoed & Recht”. Tijdens dit symposium wordt een drietal actuele juridische thema’s nader belicht:

  • Omgevingswet
  • Huurrecht
  • Stikstof

Sascha Stavenuiter (DVLP Advocaten) neemt de deelnemers mee in de actuele stand van zaken van nieuwe Omgevingswet. Deze wet gaat per 1 januari 2024 in en heeft de afgelopen jaren al het nodige stof doen opwaaien. Wat betekent dit nu precies voor onze ruimtelijke ordening in het algemeen en die van supermarktlocaties in het bijzonder? Verandert de rol van de gemeente? Welke voordelen biedt de nieuwe wetgeving voor marktpartijen en waar moet je rekening mee houden in procedures en rechtsgang? Zeer relevant voor de dagelijkse werkpraktijk van iedereen die zich bezig houdt met de ruimtelijke ontwikkeling van supermarkten, zowel nieuw als bestaand.

Huurwetgeving is per definitie complex en aan verandering onderhevig. Daarom vertelt Mark Wagemans (IJzer Advocaten) u graag alle “ins and outs” waar het gaat om huurwetgeving voor winkelvastgoed en in het bijzonder supermarkten. Diverse casussen passeren de revue, variërend van type huurcontracten, indexering van de huurprijs, beperkingen t.a.v. onderverhuur, dringend eigen gebruik, exploitatieplicht, etc. Voor veel professionals in supermarkten en vastgoed een vast onderdeel in de dagelijkse praktijk en daarom zeer nuttig om weer helemaal bijgepraat te worden.

Stikstof houdt de Nederlandse bouwsector al een aantal jaren in een stevige greep. Feit is dat de bouwsector het kleinste aandeel heeft in het veroorzaken van stikstofdepositie, maar wel voor elk van de tienduizenden projecten die ze jaarlijks uitvoert moet aantonen dat de activiteiten geen verslechterend effect hebben op de natuur. Door uitstel en krimp in de bouwproductie kan niet worden voorzien in de maatschappelijke behoefte aan voldoende betaalbare woningen en voorzieningen en een veilig en bereikbaar Nederland. Wat betekent ‘stikstof’ voor de ontwikkeling van supermarktvastgoed in Nederland? Anneke Franken van Bloemendaal (Sight Law) behandelt dit complexe thema en vertaalt dit op een toegankelijke wijze naar de situatie van supermarktvastgoed.

Wilt u zich tijdens deze middag volledig bij laten praten over deze drie relevante juridisch thema’s? Meld je dan aan via onderstaand formulier of stuur een e-mail naar info@supermarktenruimte.nl o.v.v. naam- en bedrijfsgegevens. Deelname kost € 295,- (ex. BTW) per persoon. Begunstigers en sponsor van Supermarkt & Ruimte kunnen kosteloos deelnemen aan deze bijeenkomst. Klik hier voor meer informatie over begunstiging en sponsoring van het platform Supermarkt & Ruimte.

Datum:
Donderdag 21 september

Locatie:
Hotel Utrecht

Programma:
13.00 uur – 13.30 uur: Ontvangt met koffie en thee
13.30 uur – 14.30 uur: Stikstof en Supermarktvastgoed
14.30 uur – 15.00 uur: Netwerkbreak
15.00 uur – 15.30 uur: Actuele kijk op huurwetgeving
15.30 uur – 15.45 uur: Netwerkbreak
15.45 uur – 16.45 uur: Impact van de Omgevingswet op supermarktlocaties
16.45 uur – 17.45 uur: Borrel

Inschrijven voor Symposium 'Juridische blik op Supermarktvastgoed'