Eind 2022 sloeg het ‘Didam’-arrest eind vorig jaar in als een bom. Door de uitspraak van de Hoge Raad werd het voor de overheid ineens een stuk lastiger om een pand of stuk grond een-op-een te verkopen. Deze uitspraak heeft grote gevolgen voor gebiedsontwikkeling.

Recent was sprake van een nieuwe zaak in Nieuwegein die in een zekere gelijkenis vertoont met Didam. De zaak Nieuwegein in het kort: in de nieuwbouwwijk Blokhoeve West komt een Aldi, maar voordat die gebouwd kan worden, wilde Aldi alvast een tijdelijke supermarkt openen op gehuurde grond van de gemeente. Die zegde dat toe.

Rode draad? In beide zaken betrof het een hoogoplopend geschil tussen gemeentebesturen en een supermarktpartij. Gemeenten en supermarkten kijken onderling heel anders naar supermarktlocaties, maar hebben elkaar wél nodig. Meer inzicht in en verbinding tussen beide ‘werelden’ blijkt noodzakelijk als je kijkt naar ‘Didam’ en ‘Nieuwegein’.

Vanuit dat kader organiseert Supermarkt & Ruimte op dinsdag 21 maart a.s. een nieuwe expertmeeting. Sascha Stavenuiter en Matanja Pinto zullen namens DLVP Advocaten een presentatie geven en er is tijdens deze interactieve expertmeeting (25-30 deelnemers) volop ruimte voor vragen en discussie.

Wil je deelnemen aan deze expertmeeting? Meld je dan aan via onderstaande link. Deelname geschiedt op volgorde van aanmelding. Na inschrijving ontvang je een bevestiging per e-mail. Circa een week voor het event ontvangen alle deelnemers per e-mail verdere praktische informatie (deelnemerslijst, routebeschrijving, programma).

Kosten voor deelname zijn € 195,- per persoon (excl. BTW). Sponsors en begunstiger van het platform Supermarkt & Ruimte kunnen kosteloos deelnemen.

Inschrijven voor expertmeeting Didam en Nieuwegein