Congres

Congres

Supermarkt-
vastgoedcongres 2022

‘It’s the economy, stupid’

Deze bekende oneliner uit de verkiezingscampagne van Bill Clinton in 1992 is het congresthema van de elfde editie van het jaarlijkse Supermarktvastgoedcongres op donderdag 3 november 2022. De dynamiek in de maatschappij is op dit moment ongekend. Veel verandert, waaronder de macro-economische ‘setting’ waarin bedrijven en consumenten bewegen. De inflatie bereikte in augustus jl. een recordhoogte. De impact op consumentenbestedingen groeit en groeit. Nu al is een heroriëntatie zichtbaar in waar consumenten hun dagelijkse boodschappen doen. Formules die sterk op prijs concurreren lijken daarbij in het voordeel. De trend van ‘online boodschappen doen’ staat steeds meer onder druk en lijkt in omzetaandeel zelfs af te nemen.

Wat betekenen de schuivende panelen in de economie voor supermarkten en dan in het bijzonder voor de ontwikkeling van supermarktlocaties en het investeren in supermarktvastgoed? Tijdens de coronacrisis bewezen supermarkten hun rol als essentiële schakels in de samenleving en zagen beleggers supermarktvastgoed als bovengemiddeld veilig. Nu zijn de supermarkten dagelijks in het nieuws met forse prijsverhogingen door de inflatie en zal de stikstofcrisis ook impact hebben op de prijzen in de supermarkt.

Alle reden dus om de economie als thema te kiezen voor het Supermarktvastgoedcongres 2022. Dagvoorzitter is Rupert Parker Brady. Onder zijn professionele begeleiding komen diverse sprekers aan het woord. Marcel Klok (senior econoom bij ING) zal relevante macro-economische ontwikkelingen en de impact daarvan op het supermarktsegment duiden met een outlook naar 2023.

Ook deze editie staan er twee formules op het podium: Albert Heijn en Dirk van den Broek. Formules met elk een andere positionering die de impact van het actuele economische klimaat verschillend ervaren. Alica van der Duin (VP, Albert Heijn Real Estate) zal nader ingaan op de omnichannelstrategie van Albert Heijn en vooral wat dit betekent voor keuzes in vastgoedstrategie en locaties. Marcel Huizing (directeur, Dirk van den Broek) zal ingaan op de positie van Dirk in het Nederlandse supermarktlandschap en de visie toelichten op expansie en het vergroten van marktaandeel.

Traditiegetrouw vormt de verkiezing ‘Mooiste nieuwe supermarkt van Nederland’ een belangrijk hoogtepunt van het congres. Dit jaar strijden de formules Jumbo, Albert Heijn, Plus, Dirk van den Broek en DekaMarkt om deze inmiddels felbegeerde titel. Het jurytraject loopt en de genomineerde supermarkten zullen op 28 september a.s. bekend worden gemaakt. De supermarkten worden uitgebreid gepresenteerd en aansluitend zal juryvoorzitter Ellen Tak-Zwetheul de winnaar bekend maken.

Het Supermarktvastgoedcongres zal worden afgesloten met een vrolijke afsluiting als opmaat naar de borrel.

Terugblik Editie 2021

Praktische informatie

Datum en tijd

Donderdag 3 november 2022
van 13.00 tot circa 17.30 uur

Locatie

Hotel Oostzaan

Kosten

€ 395,– excl. BTW, per persoon

Programma

13.00 uur

Ontvangst met koffie en thee

13.30 uur

Welkomstwoord dagvoorzitter
Rupert Parker Brady

13.45 uur

Marcel Klok, Senior Econoom ING

14.15 uur

Alica van der Duin, VP Albert Heijn Real Estate

15.00 uur

Netwerkbreak

15.30 uur

Marcel Huizing, directeur Dirk van den Broek

16.15 uur

Verkiezing ‘Mooiste Nieuwe Supermarkt van Nederland 2022’

16.45 uur

Vrolijke afsluiting

17.00 uur

Netwerkborrel