21-06: Locatiebezoek DC Lidl in Weert

21-06: Locatiebezoek DC Lidl in Weert

Op donderdag 21 juni a.s. organiseert Supermarkt & Ruimte in samenwerking met Lidl een locatiebezoek op het distributiecentrum van Lidl in Weert. Dit distributiecentrum (dc) heeft in 2017 een flinke verbouwing ondergaan. Dit was noodzakelijk want Lidl kwam de laatste jaren krap te zitten in met name de beschikbare opslagcapaciteit van vers gekoelde en diepvriesproducten. Met de extra 15.000 m² is dit dc in omvang gegroeid naar 54.000 m² en daarmee is het gelijk ook het grootste dc van Lidl in Nederland.

Het dc in Weert telt nu 140 dockdeuren. Er worden in het dc gemiddeld 2.500 bestellingen per dag verwerkt, goed voor 1 miljoen colli per week. Per week verlaten daarnaast 60.000 pallets het dc van de discounter. Het dc is 24/7 operationeel en per dag verlaten 35 vrachtwagens het terrein op weg naar de supermarkten. Op jaarbasis is dat goed voor 3 miljoen kilometers over de weg in alleen al Limburg en Zuidoost-Brabant. Het distributiecentrum van Lidl in Weert dat in 2010 opende, werd beschouwd als het startsein voor de groeispurt die de Duitse discounter de afgelopen zeven jaar heeft doorgemaakt in Nederland. Na de opening van Weert werden onder andere in hoog tempo in Heerenveen, Waddinxveen, Tiel nieuwe distributiecentra uit de grond gestampt. De nieuwbouwdrift is daarmee nog niet voorbij want op dit moment wordt ook gebouwd in Oosterhout en Roosendaal flink gebouwd. Noodzakelijk, want de Duitse discounter heeft inmiddels in ons land meer dan 400 filialen

Tijdens dit locatiebezoek worden de deelnemers rondgeleid door het vernieuwde dc. Namens Lidl Projectontwikkeling zal Peter van Kooten een presentatie houden en onder meer inzoomen op de ontwikkeling van de Lidl aan de Heyhoefpromenade (Reeshof) in Tilburg, winnaar van de uitverkiezing “mooiste supermarkt van Nederland 2017“. U bent vanaf 14.00 uur van harte welkom op het dc in Weert. Vanaf 14.30 starten we met het programma. Het locatiebezoek wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Maak gebruik van deze unieke gelegenheid om kennis te maken met de logistieke kant van supermarktlocaties.De kosten voor deelname aan deze bijeenkomst bedragen € 125,- (excl. BTW) per persoon. Indien u aan deze bijeenkomst wilt deelnemen, dan kunt u zich o.v.v. naam- en bedrijfsgegevens aanmelden via info@supermarktenruimte.nl. Er zijn circa 30 plekken beschikbaar, deelname vindt plaats op volgorde van inschrijving. Klik hier voor overige deelnamevoorwaarden.